Upozorenje za trgovce na Bitfinexu

Skoro se pojavila infomacija da je kripto berza Bitfinex ostala bez 850 miliona $, i koristila tether da to sakrije. Protiv nje je pokrenuta tužba od strane državnog tužioca u New York -u u vezi ovih finansijskih manipulacija.

Skoro odmah nakon te informacije tether je počeo da gubi svoju kupovnu moć jer je debelo povezan sa Bitfinexom, i Tether kompanija je “posudila” Bitfinexu 850 miliona dolara, što znači da tether više nema pokriće 1 sa 1 za prave dolare.

3 dana posle, 1/4 Bitcoina je povučena sa Bitfinexovog cold wallet-a,kao i 800k Ethera (1/3) i trend se nastavlja. Pojavljuju se i informacije na njihovom redditu da mnogo račune Bitfinex blokira i ne dozvoljava da povuku svoja sredstva.

Uzimajući sve to u obzir, želeo sam da upozorim sve koji tamo trguju ili drže sredstva da povuku na svoje wallete ili druge berze koje smatrate sigurnijim bar dok se stanje ne stabilizuje. Takođe, držanje novca u tetheru više ne smatram bezbjednim, imate razne druge novčiće koje su vezane za dolar, ako već čekate neki pad za ulaz.

1 Like

The Justice Department has sued two individuals with providing ‘shadow banking’ services for unregulated crypto exchanges. A firm mentioned in court documents was cited last fall as providing services for Bitfinex.