Futurephobia bend

Futurephobia je nastala sredinom 2014. godine u Prijedoru, te od početka radi i svira autorski materijal koji je inspirisan starom školom thrash i death metala. Nakon niza promjena, formira se stalna postava benda koju čine: Irvin Nadarević (Vokal), Dino Bećirević (Ritam gitara), Damir Mandić (Lead gitara), Nikola Resanović (Bass gitara) i Aleksandar Josipović (Bubanj).

Bend funkcioniše na tri lokacije: Sanski Most, Prijedor i Banja Luka.

Pored klupskih svirki širom Bosne i Hercegovine bend je imao priliku da nastupa i na festivalima kao što su: A Chance for Metal (Njemačka), Majales Hardcore (Česka Republika), Bl Rising (Bosna i Hercegovina), kao i da osvoji prvo mjesto na prvom Mostar Rock School Booking Festu 2018.

Bend je u martu 2019. godine završio sa snimanjem prvog EP-a, koji će biti objavljen početkom 2020. godine.

Prijedorski trash i death metal bend Futurephobia je objavio svoj prvi singl i spot za numeru “Forgotten”.

Tematika pjesme “Forgotten” se odnosi na muke, strah i strepnje koje čovjek doživljava prilikom prividnog ili stvarnog osjećaja da će jednog dana biti zaboravljen, bilo od bližnjih ljudi, rodbine ili vremena. Strah može da se odrazi na stepen takve fobije, te konkretno u našoj pjesmi govorimo o prelaznom periodu, kada čovjek počinje da sumnja u sebe i u svoja djela koja je činio prije. Tada postavlja pitanje sam sebi, da li je sve to bilo vrijedno kada će na kraju ostati zaboravljen”, ističu za Jelen Music Show muzičari benda Futurephobia.

Spot je sniman u industrijskoj zoni Prijedora u nekadašnjoj fabrici papira – “Celpak”. Kako ističu muzičari, spot je posvećen zaboravljenim radnicima “Celpaka” i ljudima koji se tako osjećaju.

Na početku spota smo ubacili i isječak iz dokumentarca “Među oblacima” koji prikazuje izgradnju jednog od dimnjaka fabrike”, pojašnjavaju.
Produkciju i mastering potpisuje Dragan Gnjatović, muziku Damir Mandić, a tekst David Sladaković. Aranžman su radili: Damir Mandić, Dino Bećirević, David Sladaković i Irvin Nadarević. Video produkciju i montažu potpisuje Herdin Rakanović/RecNow.

Bend je nastao sredinom 2014. godine u Prijedoru, te od početka radi i svira autorski materijal u obliku stare škole thrash i death metala. Početkom 2017 godine bend objavljuje prvi demo snimak “Spirit with the axe”.

Od novembra 2017. aktivno snimamo i radimo na prvom EP-u sa producentom Draganom Gnjatovićem”, kažu nam iz benda.

Trenutno postavu benda čine vokal Irvin Nadarević, lead gitara Damir Mandić, ritam gitara Dino Bećirević, bas gitara Dario Rujević i bubanj David Sladaković.

Futurephobia Youtube kanal

Futurephobia - YouTube

Futurephobia Facebook kanal

Futurephobia

1 Like

Lično poznajem jednog od članova benda Dinu Bećirevića, gdje sam mu nedavno spajao Thunderbolt karticu u lokalnom studiju :smiley:

Fino momci prže, kvalitetna produkcija i domaći su!

Sviđa mi se onaj spot u Prijedoru što su radili, stara fabrika celuloze.

1 Like