CryptoFake News Prva Kriptovaluta u BiH

Pokrecem segment kripto laznih/sarkasticnih vijesti, nadam se da ce zaživjeti na forumu i da će i drugi dodavati sličan sadržaj. Poenta ovoga je da se malo zabavimo dok je tržište u padu, tako da uživajte.

[center]


[/center]

Pokrenuta 331-va digitalna valuta koja se izjašnjava kao prva u BiH. Takođe svaka naredna kriptovaluta će takođe biti prva na tržištu BiH, jer ko želi da bude drugi uopšte, ili peti, deseti? Naime sa svakom novom valutom gubi se kvalitet imenovanja jer su sva kul imena kriptovaluta već zauzeta (kao na primjer cuveni Bigtoin kojeg je izmislio Dodik). Ova nova kriptovaluta se zove Lova. Kao i svaka druga kriptovaluta cilj joj je da obogati kreatore, i možda uzak krug ranih investitora, a razlikuje se od ostalih samo po nazivu i moguće i po logou. Ova kriptovaluta treba da izadje na domaću berzu BCX.ba,koja ima nekoliko desetina korisnika, tako da očekujte ogromnu navalu potražnje za ovom kriptovalutom. :troll:

1 Like

Kao stablecoin tacno je da su prvi u BiH…

1 Like

Hehe al to nisu napisali. Nisu napisali prvi stablecoin, nego prvu digitalnu valutu.
I onda zasto bi neko koristio njihov Lova token kao stablecoin ako nigdje drugo ne primaju taj Lova token, da prebacujes novac?
Vec postoje USDC, zatim malo manje siguran ali svugdje prihvacen USDT.

Jbg, ti sad ko i ovi sto govore sta ce ti bitcoin kad ga niko ne prima…Ovo je napravljeno da lako mozes nekome brzo poslati digitalni BAM,a taj ga zamjeniti na nekoj trafici ili pumpi za BAM u svako doba dana ili nasuti goriva na toj pumpi…Zamisli samo kakva je benifit nekome iz malog mjesta kad moze dobiti BAM i dici to npr nedeljom kad banke ne rade na nekoj pumpi…ili platis npr taxi u BiH pod uslovom da taksista ima lova app…trgovci ce imati interes da primaju digitalni BAM jer im je provizija manja od karticnog placanja…tako gledamo dalje i tom taksisti je isto jer zna da to moze potrositi kod nekog trgovca ili prebaciti taj digitalni BAM na svoj bankovni racun…

Koliko vidim taj token ćeš moći samo na BCX kupovati gdje će gle čuda provizije biti ogromne kao i do sada hahah :smiley:

I sad ga mozes uzeti skoro na svakoj trafici koja prodaje dopune za tel. uz proviziju od 4.5%,a mislim da trafike uzimaju 3% od toga,za placanje roba 0% ,slanje drugom korisniku o.8%…Najbitnije je da sad ces moci kupiti za npr LTC nesto u prodavnici partneru ili obrnuto bukvalno kupiti LTC na skoro svakoj trafici…

4.5% provizija…da li će ljudi početi shvatati poentu kriptovaluta ili će i dalje pojedinci grabiti … čekam samo kad će neko dobiti ogroman keš pa će i famozni zeniq postati budućnost :smiley:

Znas li mozda i jedan krptomat u svijetu da ne uzima masnu proviziju…sve je to biznis…