Crypto Market skočio nakon PayPal objave

Kripto market porastao je danas nakon što je platni gigant PayPal najavio da će pokrenuti dugo očekivani plan o kojem se šuškalo a tiče se podrške kriptovalutama.

[center]

[/center]

Predsjednik i izvršni direktor PayPal-a Dan Schulman izjavio je za Reuters da će korisnici u SAD-u moći kupovati, prodavati i čuvati kriptovalute na PayPal-u “u narednim nedeljama”. Podrška za dodatne zemlje dolazi 2021. Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash i Litecoin prvi su coin-i koji će biti podržani.

Kupci će moći koristiti kripto valute kao opciju plaćanja na 26 miliona web lokacija koje podržavaju PayPal. Kripto valute će se pretvoriti u fiat po fiksnoj cijeni, a trgovci će i dalje primati gotovinu od PayPal-a.

[center]PayPalBitcoin_2[/center]

New York State Department za finansijske usluge dodijelio je PayPalu uvjetnu kripto licencu, a PayPal se udružuje s kompanijom Paxos Trust da bi ponudio svoj paket usluga.

Najava je pokrenula veliki skok na kripto marketu, s BTC-om koji je skočio 7,19% i dostigao cenu od 12760 dolara u trenutku objavljivanja, prema CoinMarketCap-u.
Ethereum je porastao za 6,64% na 393 dolara, a XRP za 3,51% na 0,2534 dolara.

2 Likes