Bull Trap Analiza

Pozdrav, nisam dugo pisao. Imali smo dead cat bounce, odnosno bull zamku. Za sve koji misle da ce pravi bull market da pocne ove godine donosim losa predvidjanja.

Naime oko 23. Januara probili smo glavnu downtrend liniju od pocetka bear marketa:

Sada se na 4h ukljucio sell signal na supertrend, i smatram da cemo prvo da testiramo tu liniju, koja se trenutno nalazi na $21600, mozda odatle bude neki manji bounce, a zatim oko 14-tog Februara da idemo dole jako.

Nadam se da grijesim, ali prerano smo u ciklusu da bi se market preokrenuo, tek krajem sledece godine mozemo necemu da se nadamo. Nove pare na ulaze na trziste, samo izlaze. Zatvaranje dnevne svijece ispod 21300 ce biti definitivni znak da idemo dole.

3 Likes

Ja sam se vodio time da bear market “mora da boli”, do sad jos nije bilo ali mislim da sad kad svi otvaraju long pozicije da ce se srusiti samo tako i da ce to biti finalna kapitalizacija i da ce mo vidjeti dno jer jednostavno nema para i ne ulazi koje bi mogle sacuvati da ne padne kad krene

1 Like

Prvi deo se savrseno odigrao:

Da li mislis da ide ispod 16k ?

Sad preispitujem svoju teoriju da ce oko 14-tog dole ispod 20k. Jer ako gledamo Elliot wave theory, tek pravimo korak broj 2 od 5. Prvi je nagli rast, drugi korekcija, treci bude najimpulsivniji pokret ka gore, zatim cetvrti totalni mindfuck da ne znas gdje ce nit gore ni dole, i na kraju 5 manji pokret ka gore. Ali do kraja bear marketa sigurno cemo da spadnemo ispod 16k

Ali se ovaj Eliot wave moze posmatrati i ovako:

Gledam kako se ponasa na ovom 21600 nivou i nema nikakve snage, sto znaci da mora to nize da zaroni da potrazi likvidnost. Ocekivao sam neki bounce ali nista, mrtvilo neko.

Ovo je sledeci scenario koji se moze odigrati, ali ako napravi ovo, velike su sanse da nastavi ka dole. Definitivno gubitak 21300 nivoa bi značilo zaron ka dole.

1 Like

Izgleda da je izdavac BUSD tuzen od strane SEC-a, i standardno krenulo je bjezanje i depeg BUSD-a.

JUST IN: SEC to sue $BUSD stablecoin issuer Paxos.
CZ se ogradio od toga a oni debili su uklonili USDC koji je bio najregulisaniji stablecoin.

1 Like