Bitcoin se nakratko trguje iznad $50.000

S američkim i kineskim tržištima zatvorenim za praznike, sve su oči bile uprte u probijanje Bitcoina iznad 50 tisuća dolara.


Dok su se trgovci dionicama u SAD-u i Kini predahnuli od trgovanja zahvaljujući nacionalnim praznicima, pažnja se okrenula koketiranju Bitcoina s 50.000 dolara. Preko noći, BTC je nakratko dostigao oznaku, prije nego što je popustio.
Vijest je stigla tokom azijskih trgovačkih sati, jer su investitori prikupljali kapital očekujući kretanje cijena.
Capture
Trend je uočio izvršni direktor CryptoQuanta Ki-Young Ju koji je na Twitteru primijetio da su se rezerve u stabilnim kovanicama neprestano gradile na berzama.

Ovaj trend, rekao je Ju, tipičan je za trgovce koji će držati kripto u dokenima i čekati prave uvjete kupovine.


Čini li se da li se Bitcoin vraća iznad 50.000 američkih dolara unaprijed, pitanje koje trgovci postavljaju: koliko dalje BTC može ići?

Ovaj bikovski trend pomogao je širem kripto tržištu da se oporavi od gubitaka u ponedjeljak. Globalna tržišna kapitalizacija sada se vratila iznad 1,5 biliona dolara. Zabavna činjenica: Za manje od osam sedmica, kripto je svojoj ukupnoj vrijednosti dodao 1 bilion dolara.
**Ethereum je povratio preko polovine svojih gubitaka, na nešto ispod 1800 dolara, dok su drugi projekti prošli dalje, uključujući Polkadot (rast od 8%), Cardano (rast od 4,5%) i Cosmos (rast od 24,9%).

No, baš kao što se čini da se kripto izvukao iz blata svojih ranijih dana, pojavile su se dvije priče koje nas podsjećaju da još uvijek postoji element divljeg zapada u svakodnevnom poslovanju s kripto.

Prvi je uključivao Verge Token. Čini se da je projekt, favoriziran kao sredstvo plaćanja za izvođače na web lokaciji za odrasle, Pornhub izgubio 200 dana transakcija, što sugerira da je pretrpio napad od 51%.

Drugi je Chainalysisov Izvještaj o kripto-zločinima - koji je naglasio da je kriptografski podređeni podmladak ostvario više od 2 milijarde dolara nezakonite dobiti prošle godine.
Tržišta su juče bila zatvorena u SAD-u, ali su terminska tržišta nastavila rasti. Dow Jones fjučersi porasli su za 0,8%, S&P 500 porasli su za 0,7%, a Nasdaq 100 fjučersi su porasli za 0,7%.
Kineska su tržišta takođe bila zatvorena zahvaljujući proslavi lunarne Nove godine, ali ostale razmjene u Aziji i Evropi bile su otvorene i slijede američki bikovski vodstvo.

Jučer je europski indeks Stoxx 600 porastao za 1,3 posto, a britanski FTSE 100 indeks za 2,5 posto. Vijest da je Velika Britanija ispunila krajnji rok za nuđenje uboda koronavirusom starijima od 70 godina i zdravstvenim radnicima u prvom redu - 15 miliona ljudi od 67 miliona stanovnika - također je pomogla da se sterling skoči na 1,39 dolara, što je najviši nivo za gotovo tri godine.

Ali sve ove dobre vijesti se susreću s oprezom da će rast postati nestabilniji kako se dionice počinju protezati iznad njihovih procjena.

Izvor: Bitcoin Briefly Trades Above $50,000 As Investors Await Another Surge - Decrypt

1 Like