Binance

Pozdrav svima da li neko zna da li je BINANCE mjenjacnica proradila za Bosnu i Hercegovinu
da li se moze ponovo trgovati na njoj prije manje od godinu zabranilu su za BiH

Jučer smo primjetili da kada probamo trade na Binance bez VPN-a, nije nam pokazivalo poruku da ne podržavaju BiH.

Međutim, jedan od naših članova je prijavio da mu se pojavila famozna poruka kada je probao poslati support ticket.

"We are sorry to inform you that according to our Terms of Use, we are unable to provide services to you due to your IP address location.

If you are not a citizen of the country or region that you are currently located in, please continue with KYC verification.

If you are unable to complete KYC verification online, please submit a support ticket, our customer representatives will respond to you soon."

Meni se još nije pojavila, ali mislim da je samo pitanje vremena kada će se pojaviti ista poruka.

Ali zašto ne koristiš VPN, to nije zabranjeno.

1 Like

Dobra info, hvala kolega :slight_smile:

niko vama ne brani na Binance da radite trade… ali problem je deposite i withdraw … i onda nemate gde… vec morate raditi poprilicno tezak KYC :slight_smile: ali kontaktirate prvo support pa vam oni licno pisu na mail da im posaljete podatke itd… Znaci vi odradite trade pa vam IP bude umemorisan i velika verovatnoca da ce vam traziti u nekom momentu KYC i zakljucati nalog… Znaci samo VPN a ako kojim slucajem niste koristili VPN onda kontaktirate support i resavata sve preko maila i KYCa. Pozzz

1 Like

U mom slučaju je već urađen KYC iz doba kad je sve bilo normalno.

Ali, uzevsi u obzir koliko lako je nabaviti/kupiti VPN, ne znam zasto se zamaramo uopste?

Imam par poznanika koji nikad nisu ni stali raditi trade na Binance, jer su koristili VPN cijelo vrijeme.

ja sam imao KYC na jednom nalogu i obrisan je jer sam koristio srpski IP … opet sam morao da radim KYC preko maila jer sam hteo povuci sredstva sa menjacnice i blokirali mi nalog…

Tako da moj savet je koristite VPN na binance… za sada dok smo na njihovoj black listi.

2 Likes

Ima li neko da malo objasni ove procedure? Prodao sam kripto valutu na Binance u € i sad imam odredjenu svotu na racunu. Medjutim kada to zelim prebaciti na karticu kaze mi da zemlja nije podrzana. Malo mi je to i kontradiktorno ako vec prihvataju uplate i tu mi nisu pravili probleme, da sad odjednom ja svoj novac ne mogu sebi prebaciti. Koji je sad najlaksi i najbezbolniji nacin bez puno provizija da prebacim sebi taj novac?

Kupis Litecoin pa posaljes na Kraken, tamo pretvoris u eure i onda posaljes preko SEPA transfera sebi na racun. Krakenova provizija 0.1 eura ali moras i tamo odraditi KYC.

1 Like

da li Kraken sigurno radi sa nšim karticama, računima, bankama? provizija je ok, ali da li isplaćuje na naše račune (BiH) i koju banku preporučujete?
To za banku mi možete u privatnu poruku pisat ako je problem da ih imenujemo ovdje. Hvala svima u naprijed…

ja koliko sam upućen ne možeš direktno na račun povući nije do krakena nego do banke…moras kupit npr btc prebacis na BCX i tu prodaš za keš i povučeš… Drugi način je da otvoriš bank račun i direktno povlačiš sa mjenjačnice na račun provizija veća i čeka se 2-3 radna dana

Zar ne mogu na krakenu zamijeniti u euro i onda na devizni račun poslati? Ima li neko da je već radio to na nekoj stranoj mjenjačnici?

Možeš ako je ti je racun “bank racun” a ovaj obični ne možeš

1 Like